dijous, 27 de setembre del 2012

Treball col·laboratiu amb Google drive


Goggle Drive és una eina que ens ofereix google per a desar, editar, comentar compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup.

Aquesta activitat ha sigut en petit grup i ha consistit en realitzar un document, una presentació i un formulari. Ens hem organitzat dividint-nos la feina per apartats, però alhora, totes podíem ser participes de la feina de la resta ja que podíem editar i llegir el document de les companyes donant suport sempre per aconseguir un bon resultat final.


La tasca s'ha dividit en tres apartats:

1) Crear un document 
Consta d'un índex, una introducció amb un exemple que demostra com es desenvolupen les percepcions del nen a la vegada que millora la qualitat del dibuixar,conceptes bàsics i una petita bibliografia.


Cliqueu aquí

2) Crear una presentació
Consta d'una sèrie de diapositives on apareix una portada, un índex, una presentació general del tema, un esquema, aspectes rellevants, una galeria de fotografies i vídeos i per últim la bibliografia.


3) Creació d'un formulari
En aquest apartat hem realitzat tres preguntes de forma col·lectiva al full de formulari i posteriorment ha sigut enviat per correu a nosaltres mateixes per tal de poder respondre-les i poder aplicar els resultats en el full de càlcul que apareix a continuació.


Cliqueu aquí


Reflexió
Considero que ha sigut una manera còmode i eficaç per treballar en grup.Crec que Google Drive agilitza molt el ritme de treball perquè t’ofereix eines que et faciliten la tasca.

dimecres, 19 de setembre del 2012

Webquests

Edu3.cat


CONEIXENT L'EDU3.CAT...
Edu3.cat es una pàgina web de la Generalitat de Catalunya on apareixen totes les matèries bàsiques de l’educació i cada una d’elles té un símbol- icona, dins d’aquestes carpetes hi ha tot una sèrie  de suports visuals i d’àudio que tracten coses pròpies de cada medi, des de experiments, passant per explicacions d’activitats i formes de treballar, audicions sobre la Història de la Música dels Països Catalans... cada fitxa audiovisual indica quines són les matèries que s’estudien, per qui està destinat, és a dir, nivell acadèmic, any de producció, durada, programa, idioma i qui ho produeix.                            
Hi ha una zona d’accés al professorat.
Hi ha un altre espai anomenat recursos audiovisuals on es tracta webTV, ràdio, cinema, fotografia, i nous formats on hi ha arxius d’informació i de suport.
El peu de pàgina és un racó destinat a l’actualitat del qual formen part el bloc i el guinys que és una aplicació amb la qual et mantenen informat de últimes novetats de la web, legalitat, zona general i per contactar amb la web. 

QUÈ SÓN LES WEBQUESTS?
Les webquests son activitats que es realitzen en format online que proporcionen als alumnes les activitats que han de fer i la informació necessària per poder-les completar.
El primer pas ho fa el mestre, explicant les coses bàsiques sobre el temari que estudiaran posteriorment. Una vegada assimilats aquests conceptes, els alumnes ja estan preparats per realitzar l’activitat, segueixen unes instruccions via online per saber el que han de fer, tot el que van fent ho guarden a un carpeta pròpia per tenir-ho arxivat i utilitzar-la en activitats posteriors. Entre els nens interactuen i s’ajuden a completar l’activitat. Finalment realitzen una autoavaluació amb ítems, on cadascú es puntua segons cregui que ha sigut el seu grau d’esforç i d’implicació. Se’ls recompensa amb un diploma de manera commemorativa per haver complert els objectius.

Declaració d'intencions



Benvinguts al meu bloc!

Per mi, això és un nou món, on espero trobar mil i una experiències. Espero que sigui un punt de trobada per compartir coneixements i habilitats, i anar avançant dia a dia.
La finalitat d'aquest bloc és poder gaudir de la informació i crear vincles, per tal de millorar mitjançant comentaris o suggeriments.