dimecres, 19 de setembre del 2012

Webquests

Edu3.cat


CONEIXENT L'EDU3.CAT...
Edu3.cat es una pàgina web de la Generalitat de Catalunya on apareixen totes les matèries bàsiques de l’educació i cada una d’elles té un símbol- icona, dins d’aquestes carpetes hi ha tot una sèrie  de suports visuals i d’àudio que tracten coses pròpies de cada medi, des de experiments, passant per explicacions d’activitats i formes de treballar, audicions sobre la Història de la Música dels Països Catalans... cada fitxa audiovisual indica quines són les matèries que s’estudien, per qui està destinat, és a dir, nivell acadèmic, any de producció, durada, programa, idioma i qui ho produeix.                            
Hi ha una zona d’accés al professorat.
Hi ha un altre espai anomenat recursos audiovisuals on es tracta webTV, ràdio, cinema, fotografia, i nous formats on hi ha arxius d’informació i de suport.
El peu de pàgina és un racó destinat a l’actualitat del qual formen part el bloc i el guinys que és una aplicació amb la qual et mantenen informat de últimes novetats de la web, legalitat, zona general i per contactar amb la web. 

QUÈ SÓN LES WEBQUESTS?
Les webquests son activitats que es realitzen en format online que proporcionen als alumnes les activitats que han de fer i la informació necessària per poder-les completar.
El primer pas ho fa el mestre, explicant les coses bàsiques sobre el temari que estudiaran posteriorment. Una vegada assimilats aquests conceptes, els alumnes ja estan preparats per realitzar l’activitat, segueixen unes instruccions via online per saber el que han de fer, tot el que van fent ho guarden a un carpeta pròpia per tenir-ho arxivat i utilitzar-la en activitats posteriors. Entre els nens interactuen i s’ajuden a completar l’activitat. Finalment realitzen una autoavaluació amb ítems, on cadascú es puntua segons cregui que ha sigut el seu grau d’esforç i d’implicació. Se’ls recompensa amb un diploma de manera commemorativa per haver complert els objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada