Després de la classe teòrica de COED de divendres passat, considero que personalment tinc el coneixement de moltes més eines per poder fer un discurs com cal i que això repercuteixi positivament en el nerviosisme que genera parlar davant d'un auditori. És essencial tenir aquesta base per donar certa seguretat i credibilitat al discurs, però també perquè quedi patent la preparació que té al darrere.
- Introducció
- Desenvolupament
- Conclusió
La introducció és una part clau, necessita dedicació per poder plantejar i presentar el tema correctament. Així, el comunicador captarà l'atenció del públic i crearà expectació i motivació per escolar allò que dirà. Es pot introduir el discurs de diverses formes:
- Breu comentari sobre el títol.
- Presentar els objectius.
- Comentar el recorregut que faràs a través del guió.
- Formular una pregunta.
- Fer referència a llegendes populars o idees comuns.
- Mostrar documents tipus imatges o vídeos senzills.
- Donar una opinió o dada rellevant.
- Explicar una anècdota.
El desenvolupament consisteix en explicar les idees segons l'objectiu del discurs. Si el que es pretén és informar s'utilitza una estructura descriptiva o cronològica; i si és pretén convèncer, una estructura inductiva (SAP) o deductiva (PAS).
Deductiu ---> d'específic a general.
Inductiu ---> de general a concret.
I per últim, la conclusió és la manera de tancar el discurs, de sintetitzar idees i de deixar una bona impressió als oients. Es pot concloure amb diferents fórmules:
- Repetir la introducció.
- Resumir els punts principals.
- Invitació a l'acció.
- Anunci d'un esdeveniment futur.
- Promesa.
- Apel·lar als sentiments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada