dimecres, 10 d’octubre del 2012

Anàlisi d'un bloc educatiu

A continuació, he realitzat un anàlisi força detallat del bloc educatiu: Bloc d'educació infantil, bloc de l'escola Enric Grau Fontseré de Flix.
  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....)
Els continguts que trobem en el bloc, van relacionats amb les activitats que fan els nens d'infantil a l’escola. Estan dividits per categories:
-    Notícies P3, P4, P5: S’explica el seguiment dels alumnes, es mostren activitats que van fent, i es publiquen els aniversaris dels petits mitjançant presentacions d'imatges amb un petit text d'explicació.

-    Festes tradicionals: Castanyada, Nadal, Setmana Cultual. Trobem presentacions realitzades amb Picasa Web Albums.

-    Escola de mares i pares: Apartat destinat bàsicament per informar a pares per exemple,   sobre xerrades.
     http://blocs.xtec.cat/ceipflix345/category/escola-de-pares-i-mares/

-   Cursos anteriors: Consta d'un recull de presentacions realitzades amb Picturetrail, mostrant activitats d'anys anteriors.

-    Circulars: Els continguts que hi apareixen són notícies i xerrades en format pòster.

-    Apareix també un punt de recursos on hi ha un munt d'enllaços per poder penjar fotografies i arxius, fer animacions senzilles, per crear còmics i trencaclosques...                                                     

-    Aquest bloc també ofereix exercicis sobre diferents matèries, un espai anomenat
     JCLICS.                                        

  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles..
Segons el llibre: Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències pera docentsaquest bloc forma part del grup de blocs de centre ja que integra textos informatius per pares i  convocatòries de xerrades, apareixen testimonis gràfics d'activitats fetes dins l'escola, es publiquen treballs fets a classe pels alumnes...Les relacions que es poden establir entre l'escola i els pares són les interaccions que permet aquest bloc en concret.
  • Qui els publica?      
Els publica els tutors/es de la classe amb la participació dels nens i nenes, col·laborant en fer-se fotografies, en escollir les animacions de les presentacions...
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
Més que etiquetat, el bloc està dividit per categories i així manté un ordre cronològic. Té un apartat on s’actualitzen les últimes activitats, un altre gadget on mostra els seus blocs, webs d'interès i un calendari. Consta d'un menú que agrupa tot el bloc, donant-te la benvinguda amb la pàgina d'inici i tres pestanyes més, on hi han els articles que es publiquen, recursos i JCLICS ( més detallats en el punt anterior). 
  • Quina plataforma utilitzen?
Utilitzen XTECBlocs que pertany al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

  • Com són les entrades?
Les entrades tenen sempre un mateix format: títol, text i suport visual o audiovisual. Cada entrada està catalogada per totes les categories a les quals pertanys. 
  • Quines competències s’hi treballa?
Es  treballa la competència de tractar un text, dissenyant-lo en forma i color; es treballa també la informació multimèdia, tractant imatges fixes, animacions i  introducció de vídeos. Es té en compte la participació digital dels menuts.
  • Hi ha comentaris?
Si que n'hi ha, sobretot de pares que comenten les fotografies o les activitats que han fet els seus fills.
  • A qui va dirigit?
Va dirigit a tot l’entorn educatiu: pares, nens i mestres. Té diferents punts de vista, pels pares és una forma gràfica de veure què fan els seus fills a l’escola; pels nens és un recordatori de la seva participació en activitats a classe i una manera més fàcil per explicar als pares, els exercicis que realitzen utilitzant les imatges; i pels mestres es un recurs formatiu.
  • Hi ha blocroll?
Té dos blocroll: un titulat “Visita també…”, que és el més relacionat amb l’escola  i un altre anomenat “Webs i blocs de mestres”, més centrat en bolcs de professors.

Altres aspectes a destacar... 

M’he fixat que hi ha un logo amb un lema, simbolitzant el moment actual que vivim  i que ha afectat tantíssim a l’educació; considero que és important que destaqui a  mode de protesta i de lluita.

      


Captura de pantalla
                           



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada