dissabte, 20 d’octubre del 2012

Power Point

Imatge extreta de Google

El Power Point és un programa del grup Office utilitzat per crear presentacions i projectar-les. Consta de diapositives on es poden inserir tot tipus de documents, imatges, vídeos, tables, gràfics...les transicions es produeixen amb el canvi d'elles i les animacions són efectes visuals i/o sonors. També es poden fer accions al clicar el ratolí o passar-lo per sobre per tal de facilitar la navegació entre les diapositives. 

Dotze propostes d'ús creatiu i multimedial dels programa Power Point, cliqueu per veure l'article complert , és un document signat pel Jordia Simón i Llovet, mestre de GTIC, el vam llegir individualment per poder-lo treballar a classe posteriorment.
Primer vam analitzar un Power i ens vam fixar en la tipologia i color de la lletra i en com ressaltava en el fons negre, la tipografia de la lletra, estil màquina d'escriure, utilitzar un degradat de colors per donar un grau d'importància diferent als diferents apartats d'un text, marcar paraules desconegudes i repetides com exercici d'observació... tot això facilita la interacció amb els receptors.

Existeixen dos tipus dde Power Point:
  • Power Point tradicional: conté molt text i manca d'animacions.
  • Power Point creatiu: els efectes i les animacions complementen el text.
Coses a tenir presents...
S'ha de procurar no llegir el text de les diapositives, no posar text en excés, no abusar de la repetició de sons ni d'excessives animacions i no posar informació perquè l'oient la llegeixi i passi sense explicar-se.
És important crear un bon clima i tenir com objectiu produir emocions en el públic. 

Novetat per a mi..
A la classe vam treballar les PDI (Pissarra digital i interactiva) com element dinàmic per poder introduir a una classe de més petits o nens més grans amb diferents utilitats, ja sigui per dibuixar, escriure, fer presentacions... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada